Drainage van een natte kelder

Uw kelder is handig als extra bergruimte, een speelkamer, wijnkelder. Soms gebeurt het dat vocht in de kelder deze plannen dwarsboomt of dreigt de kelder onbruikbaar te maken.

Een kelder waterdicht maken is een van onze specialisaties. We werken hiervoor enkel met hoogwaardige professionele producten van Duitse makelij. Deze producten, die strikt gecontroleerd worden en goedgekeurd zijn door het WTCB (Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf), worden eveneens gebruikt voor het waterdicht maken van tunnels.

Als uitvoerende firma voor vochtoplossingen hebben we alle belang bij een correct gebruik van deze producten. We moeten ons namelijk naar de leverancier toe verantwoorden om deze te mogen blijven gebruiken.

Wanneer wij een kelder waterdicht maken, dan is die achteraf ook effectief waterdicht. Lapmiddelen zijn niet aan ons besteed. Kortom,wij bieden u een duurzame oplossing aan voor het vochtprobleem in uw kelder en geven u hierbij een garantie van 10 jaar. Gegarandeerd het einde van vocht.

Draineren van kelder

Vochtige kelder

Garantie

10 jaar garantie

Altijd droog

Uw kelder blijft altijd droog, ook in de natte seizoenen

Alle technieken

Kelderbekuiping en kelderdrainage: we zijn gespecialiseerd in beide toepassingen

Risico op opstijgend vocht

Vochtproblemen in de kelder kunnen zich doortrekken naar andere delen van de woning, waardoor de waarde van de woning daalt

Kelderdichting met een drainage

Wanneer het grondwaterpeil hoog staat, er veel ondergrondse druk is van water, kan het zijn dat een traditionele bekuiping geen duurzame oplossing betekent. Want na verloop van (korte) tijd speelt de te hoge druk van het grondwater weer op en staat de kelder weer onder water.

De leeftijd van het huis speelt hierin zeker een grote rol. Immers: huizen ‘zetten’ zich ook wat in de loop der jaren. Ook kunnen externe factoren zorgen voor problemen: werken in de straat, vermindering van afwateringscapaciteit in de buurt en daardoor stijging van de druk van het grondwater, ….

De gehele kelder kan voorzien worden van een drainagesysteem. We draineren zowel de vloer als de muren, voor als er via de muren water binnen komt. Er wordt een nieuw mooi geheel gemaakt, waarbij het nog nauwelijks merkbaar is dat een drainagesysteem aanwezig is. Deze installatie vergt nauwelijks onderhoud.

Het WTCB heeft deze procedure goedgekeurd en erkend. Meer en meer wordt gekozen voor deze oplossing, temeer het ook budgetvriendelijker is.

Op deze werken krijgt u een garantie van 10 jaar.


De voordelen van een droge kelder

  Veel minder risico op opstijgend vocht op gelijkvloers

  Extra bergruimte, speelruimte of opslagplaats

  Droge woningen zijn gezonder om in te leven

  Verschillende renovatiesubsidies en premies vanuit de overheid

  Waarde woning stijgt als alle ruimtes droog zijn

Kelderdichting en kelderdrainage


Kelderdichting met bekuiping

Homefresh is gespecialiseerd in het afdichten, binnen en buiten, van nieuwbouw en bestaande woningen tegen grondwater. Wij zijn gespecialiseerd in kelderbekuiping en kelderdrainage. De aangewezen methode voor uw kelder hangt af van verschillende factoren zoals de druk van het grondwater, de afwateringscapaciteit, ... U kunt hier een gratis afspraak aanvragen voor advies op maat van uw situatie.

Onze speciale mortel wordt enkel met water aangemaakt en is dan gebruiksklaar. De mortel blijft ademen maar is waterbestendig.

Al onze materialen zijn goed bestand tegen vorst. Door de optimale samenstelling met kunststoffen is is onze dichtingsmortel voor kelderbekuiping zeer soepel aan te brengen en garandeert een zeer goede hechting en zijn mengfouten niet mogelijk.

De efficiënte technieken die wij gebruiken hebben ons  dan ook al talloze tevreden klanten opgeleverd. Op eenvoudige aanvraag bezorgen wij u graag een lijst met referenties.